Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Nechápu co je na tomhle typicky čecháčkovského, to není žádné naše specifikum, že část voličů nechodí k volbám to je jev celosvětový.

0 0
možnosti
Foto

Možná to není lenost, jen se vyjádřili jiným způsobem, žádná politická strana jim nenabídla něco, o co by stáli. Voliči jsou čím dál tím méně spokojeni s politiky a odpovídá tomu, že se za poslední roky účast voličů snižuje.

Chápu to, protože u nás byly předvolební sliby také jen v duchu soutěže, kdo utratí nejvíc. Ten postaví tohle, ten tamto, ten investuje spoustu milionů sem, ten tam, další dokonce, že lze investovat ušetřené peníze. Jak vyjádřit, že chci, aby spravili silnice, chodníky a mosty, místo rozhleden, biotopů, pláží, zužování silnic, rozšiřování chodníků?

0 0
možnosti
LB

Pokud chcete, aby byly spravené silnice a mosty, musíte to chtít po jejich vlastníkovi, kterými jsou nejčastěji stát nebo kraj.

0 0
možnosti
Foto

Co vám vadí? Nevolba je také volba a ovlivňuje stejným způsobem výsledek. Je to úplně totéž, jen voličů je méně. Má to navíc tu přednost, že nikdo nikoho do ničeho nenutí.

0 0
možnosti
Foto

Snad abyste si raději "ověřil", jako moc velkou účast mají obdobní volby v jiných zemích... Asi byste mohl váš blog hodit přes kopírák na váš blog v oněch státech. ;-D

Jelikož mícháte hrušky s jablky, tak s penězi pro voliče to nemá nic společného. Ti totiž za svoji účast žádné (pokud to není korupce) nedostávají. Váš příměr s reprezentačními fotbalisty se moc nepovedl.

Va Vašem věku už byste mohl vědět, co nízká účast znamená. Ani čecháčství, ani lenost, Jenom voliči vyslali jasný signál, že současným politickým garniturám, uskupením a reprezentantům prostě nevěří. 50:50

0 0
možnosti
LB

U zahraničních voleb jsem byla jen jednou, v Dánsku. Ty se tradičně konají jeden den, vždy v úterý od 8 do 20 hodin. A účast vždy překročí 90 procent, a to přesto, že nemají tak obrovský počet volebních okrsků, jako máme my.

Volební kampaně jsou oproti našim velice skromné, žádné bombastické portréty uchazečů na fasádách domů a žádné obří billboardy, protože volič se zajímá i o náklady na kampaň.

Na dánském (ale i švédském) venkově bývá dost často k vidění před usedlostmi stožár se státní vlajkou; u nás se na soukromých budovách státní vlajka nevyvěšuje ani při státních svátcích.

0 0
možnosti
Foto

J13a68n 37Š10i72k

7. 10. 2018 12:46

Nemám rád negativní články. Jenže. Vystihl jste to úplně přesně. Nadávat a nic pro změnu nedělat je náš typický rys daný snad historicky. Nebylo tomu jinak za žádného režimu. Když je sucho je to špatně, když prší tak je to hrozné. S tím vlastenectvím jste se taky trefil. Je mi z toho hodně smutno. Napište i článek, kde vyjmenujete ty pěkné věci. Hezkou neděli

0 0
možnosti
VH

Karma (až na napříliš chytré poznámky o sportovcích).

1 0
možnosti
EK

U nás se uskupení, kandidující v komunálních volbách, množí dělením jako prvoci. A jako prvoci jsou naprosto totožní.

0 0
možnosti
PV

No a co je jeste vice zarazejici, je ucast tech, co pry chodi do prace, ale jak to vypada, tak k volbam urcite ne. Kdyz jejich kandidat do senatu dostal v Brne jen 216 hlasu a z toho jeden ma ode mne, z recese.

1 0
možnosti
ND

Demokracie spočívá i v tom, že se mohu rozhodovat a konat podle svého názoru.

1 0
možnosti
VH

To jistě. Řekl bych, že ten kdo nejde k volbám se svobodně rozhodl, že je mu to fuk.

2 1
možnosti
Foto

Měl byste pravdu v zemi a podmínkách, kde existují různé možnosti výběru. To se ale Česka netýká. Prakticky neexistuje jediný politický subjekt, který by mohl uspokojit občana, přejícího si prosperitu a demokracii bez jakýchkoliv excesů a výkyvů. Když se podíváte napříč stranami, uvidíte že všechny říkají jedno a totéž. Jen sliby že nebudou škodit. Logicky, protože kdo vám řekne, že po volbách se na vás voliče vykašle? Takže se o tom tiše mlčí, volič sní koblihy, kuřata a guláš s pivem a pak dojde na to vykašlání se. Taková je realita. Proč tedy volit? Ve volbách neexistuje menší nebo větší zlo. Je buďto dobrá volba nebo špatná. Když to dobro nevidím, nebudu spekulovat o tom které zlo je lepší. Zlo zůstane zlem stejně, jako Babiš se Zemanem zůstanou Babišem se Zemanem.

2 0
možnosti
VH

A co hlasovat s rčením "Podle činů poznáte je". Opravdu byly všechny (většina) činy jednotlivých stran (uskupení) tak hrozivé? Pak nechápu pokračující rozvoj této země.

Ve volbách vždy existuje jednání subjektů, s kterým více či méně nesouhlasíme (a méně či více souhlasíme). Podle toho volíme. Možná to netušíme, ale celý život volíme mezi volbou jen o trochu lepší a pomíjíme tu horší. (Často ovšem navíc zjistíme, že naše hodnocení neodpovídalo skutečnosti. Není absence při volbách jen strachem z toho, že si vobu budeme později vyčítat. A tak raději se..díme v koutě?)

3 0
možnosti
  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(