Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nadpisy novinových článků jsou vždy nadnesené.

0 0
možnosti
KB

Naprosto normální ekonomický článek.

0 0
možnosti
Foto

Aby nedocházelo k předčasnému a vážnému pracovnímu opotřebení organismu a zejména mozku (což platí například pro tělesnou kondici u horníků hlubinných dolů), měli by si zákonodárci sami sobě uzákonit, že poslancem, senátorem a ministrem vlády bude možné být zvolen nejpozději v 55. roce života. Tak by se nemohlo příště stát, že naši ministři vlád a zákonodárci budou schvalovat takové pitomosti, jako nyní... a posílat občany do důchodu běžně v jejich sedmdesáti letech...;-O

2 0
možnosti
Foto

Mladí na úřadu práce a důchodci makejte. Je třeba se opotřebovat, aby se ta nebezpečně vysoká hranice dožití snížila.

Další velký pomocník k ukrácení života nás dříve narozených jsou léky. Snížení hranice krevního tlaku, cukru, cholesterolu a jiných strašáků z nás dělá pokusné myši pro vyzkoušení různých preparátů, jejichž názvy se stále mění a naši lékaři přizpůsobující se tlaku farmaceotických firem, nám je předepisují.

Nejprve nás zarazí kontraindikace a nežádoucí účinky napsány na letáčku, později si vše vyzkoušíme na vlastní kůži.

Z občanů, jejichž zdravotní stav byl přiměřený dosaženému věku, se pomocí zdravotní péče stávají opravdoví marodi.

Zapomíná se na jednu věc, tělo si dokáže v mnoha případech samo poradit, my mu však pomocí všech těch dokonalých vyšetřovacích přístrojů tuto šanci nedáváme a raději zahájíme drastickou léčbu, která ho oslabí a přestane bojovat.

Generace našich rodičů žila z dobrého základu, proto ten vyšší počet důchodců, my stávající šedesátníci jsme na tom mizerně, stačí si jen prohlédnout oznámení o úmrtích, jak už se střílí v našem lese.

Žádné obavy, většina z nás si ty úspory, které odevzdávala státu nevybere, ale je třeba zamezit tomu, aby nebyly odčerpány jiným nekalým způsobem.

Ti kteří toto téma stále otevírají a řeší, by měli hledat viníky snížování zásob peněz pro důchody jinde. My jsme si svoje penze poctivě odpracovali a daší generace nemusí mít obavy, že to jsme my, kdo bychom jim všechny zbylé prostředky vyčerpali.

3 0
možnosti
Foto

Ono jde o to, že i naše generace se musí přizpůsobit aktuální situaci. Jo, my jsme si celý život platili na důchod a měli bychom tedy mít na něj nárok, jenže odjakživa platí, že kde nic není ani smrt nic nebere. Můžeme namítat, že se tedy nemá tolik rozkrádat ve veřejném sektoru, jenže to přímo souvisí s tím jak si odpovědně volíme naše zástupce. A pokud většina volí na základě toho kdo jim nabídne v kampani chutnější koblihu nebo buřta, tak se holt všichni musíme smířit i s přímými následky.

0 0
možnosti
MT

Neni problem. Zrusit pobirani davek, zavest pracovni povinnost od 15. let vcetne te "privilegovane" skupiny obcanu ktera se nesmi vyslovovat a pobira az 3x tolik co duchodce.

2 0
možnosti
DM

Je problém - sociální dávky NESTAČÍ i kdyby jste je zrušil VŠECHNY

navíc sociální dávky jjsou v rozpočtu MINORITNÍ PROBLEMATIKOU

Daleko víc by se dalo ušetřit liberalizací a omezením přerozdělování-jen korupce ve státních zakázkách nás stojí ročně téměř to co všechny sociální dáky,přičemž objem státních zakázek činí 700miliard

Jenže to jde jak proti přání pijavic a politických elit,tak proti vůli lůzy, která NECHCE být zopovědná sama za sebe a většinově si volí buzerující systém státní, tudíž mizerné péče ve smyslu koletivní chudoby a masivního přerozdělování a bídy ve stáří...

0 0
možnosti
VH

Zajímavé. Jsem stařec téměř nad hrobem. Ale nic z toho, co jste v článku četl Vy jsem nečet. Vyčetl jsem upozornění, že je třeba se na zvýšené náklady (sakramentsky zvýšené) připravit. V rodině, obci, kraji i státu. Zejména finančně. Rozpočty na všech úrovních. Protože stáří je drahé.

Je to poznámka k hloupé politice současné vlády, která v podstatě žije ve Špidlově přesvědčení, že "zdrojů je dost". Není a zejména nebude.

Je to poznámka k faktu, že (téměř) neexistuje ubytování s odpovídajícími službami pro nesoběstačné seniory za rozumný peníz. Že neexistuje podpora rodiny (kromě té finančně náročné), starající se o takového seniora doma. Že je chabá podpora napůl soběstačných seniorů, snažících se žít soběstačně. Že paliární péče je tristní.

To jsem pochopil z článku já, stařec.

4 0
možnosti
JF

J77a38n 92F12r65o81l86í43k

10. 7. 2016 13:43

Ale socialisti to už řeší. Ve vládě měl být projednán systém eutanásie i když se to z nepochopitelných důvodů nějak zdržuje. I Vás by strana a vláda vyřešila.;-D

2 0
možnosti
ZH

Je třeba se připravit na to, že nárok na důchod nevznikne výsluhovostí (odpracovanými roky), ale jen na základě neschopnosti pracovat. Tedy, člověk by měl pracovat, dokud může. Když v 60 nemůže dělat stejně náročnou práci jako ve 30, pak přejde na něco méně náročného. Jinak se sociální systém zhroutí, protože ostatní ho prostě neutáhnou.

Jenže s tím souvisí i politika zaměstnanosti. Zaměstnanec je pro firmu drahý a zákony zaměstnavatele šroubují tak, že zaměstnavatel prostě lidi s polovičním výkonem (tedy starší) nezaměstná, protože ho to může ekonomicky položit. Takže pro staré lidi zbývá možnost jít na OSVČ. Jenže i tuto oblast Babiš se Sobotkou šroubují tak (aktuálně EET), že ani jako OSVČ se stárnoucí člověk moc neuživí.

Zkrátka, jsme v pasti způsobené hloupou socialistickou politikou, která chce po huse větší vejce, aby bylo víc omelet, ale zároveň tu husu škrtí, aby nemohla moc dýchat.

A že práce obecně ubývá? Houby. To je stejný nářek jako v době před více než sto lety, kdy dělníci rozbíjeli stroje, protože jim "braly" práci. Možnosti jsou, jen stát musí uvolnit pravidla pro osobní iniciativu a netrestat je za to, že něco dělají.

4 0
možnosti
JL

Zbysek Hlinka tot uspesny socialista. Lepsi by to ani Lenin nenapsal.

0 2
možnosti
MS

Můžeme být rádi,že máme po odpracovaných letech vůbec nárok na starobní důchod.Do roku 1924 si o něm soukromý sektor mohl nechat jen zdát.Ten Bismarckův model,který začal platit 1887 platil jen pro státní úředníky a nebyl průběžný,takže argument 38 odpracovaných let by byl nepodstatný.Spíš mě zajímá,kolik je dnes v ČR státních pojištěnců starších 18ti let a nejsou invalidé?

0 0
možnosti
VH

Vygoogloval jsem za 30 sec. - celkem kolem 6 miliónů. Odečtěte cca dva milióny nezletilých. Těžké, což? Opravdu Vás to zajímalo?

2 0
možnosti
Foto

Tento blog je velmi hysterickou reakcí na článek v novinkách, který jen pravdivě popisuje realitu. Žádná "milostivá vrchnost" životní podmínky seniorů nezlepší. Jen jestli není chyba v těch z nás, kteří odevzdají ve volbách své hlasy té vrchnosti, co nám slíbí zrušení třicetikorunových poplatků u lékaře nebo rozdá pár koblih - a poté odkládá řešení postupně se zhoršující situace v systému důchodového zabezpečení.

7 0
možnosti
Foto

Hodnocení článku se zhostili předešlí diskutéři.

Mně by zajímalo, co se vám vlastně nelíbí na tom, že by se každý měl zajistit na stáří sám. Nevím kolik vám je, ale věkově se, myslím, zas až tak moc lišit nebudeme. Měl jste dostatek času na to, abyste se zajistil pro případ, že nebudete moci pracovat. Je fakt, že sociální a důchodový systém nás nutí se zúčastnit ať chceme či nechceme. Ale skutečnost, že je tento stav do budoucna neudržitelný a že se to bude muset změnit se omílá už hodně dlouho. Jenže vy jste si říkal, že vás se to už nedotkne, tak co byste se staral. Proč byste dbal o své zdraví, když máte zdravotnictví zadarmo? Jenže ono zadarmo není, někdo to zaplatit musí. A já nevidím jediný důvod k tomu abych vám já přispíval z mého skromného příjmu na váš invalidní důchod, který sice nemusí, ale taky může být jen výsledkem vaší vlastní neodpovědnosti.

Ne, nemyslím si, že bychom staré měli odepsat. Mám úctu ke stáří. Ale nemám úctu k těm, kteří za všechny své problémy viní stát. Chtěl -li jste sociální stát a ochrannou ruku nad sebou, tak teď sklízíte důsledky vlastní nezodpovědnosti..

5 4
možnosti
MR

Můžu se zeptat jak vy jste ze" svého skromného příjmu" zajištěn pro případ invalidity,nemoci a na stáří?

5 0
možnosti
  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(