Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"málo kdo ví, že tou záležitostí myslel skladbu, která v originále pochází z Maďarska, z dílny skupiny Omega" - tak zase nedělejte z bigbíťáků ignoranty, to že gyöngyhajú lány je od Omegy tady věděl za totáče každej;-D

0 0
možnosti

P79e18t73r 24Č97e15j68k92a

23. 1. 2016 11:13

Tady je krásně vidět, jak k tý kapele může mít každej trochu jinej přístup. Načrtnu ten svůj:

2 nejlepší věci, který Blackmore pro tu kapelu udělal - spoluzaložil jí a v 93 roce odešel. Tím jí vlastně zachránil a po těch promarněnejch letech 87 až 93, kdy její kredit, reputaci a jméno destruoval (období s Turnerem byla katastrofa), jí dal možnost si svojí reputaci (zejména koncertní) získat zpět. A byli to Satriani (v podstatě dal prvotní signál "můžete fungovat i bez Blackmora) a pak hlavně Steve (bez RB můžou fungovat zatraceně dobře), kdo tý kapele vdechli novej život. Jinak řečeno všechny morsovský alba řadim vejš, než poslední tři alba s Ritchiem (House Of Blue Light, propadák Slaves&Masters a The Battle Rages On. Ian Paice nedávno řekl, že když vyhodili Gillana v 88, že doufali, že tím přinesou do kapely klid, stal se pravej opak a kapela si tou dobou prošla naprostým dnem. Zatímco téměř neznám hudebníka, kterej by říkal, že se nedá vycházet s Gillanem, tak snad téměř každej vám potvrdí, jak zatraceně těžký bylo vyjít s Ritchiem. No - a dnešek - koncerty DP jsou v podstatě takovou oázou pohody! Partička pěti skutečnejch kámošů na turné - žádný napětí, stres, vztek, hrajem protože nás to fakt baví! - jak někdo hezky vystihl - ono to dneska vypadá, že Gillan je Morsovým nejoddanějším fanouškem. ;-D A desky? Purpendicular je klenot! Abandon - zatraceně podceňovaný album, hodně tvrdý album. Bananas? Taková nejpohodovější a nejmíň náročná veselá poslechovka. Rapture Of The Deep - bohužel hodně zmrvenej zvuk ale jinak materiál velmi silnej. DP od ostatních hardrockovejch veteránů odlišuje přítomnost vlivu progress rocku - tady to bylo poprvé trochu cítit (zejména Before Time Began je perla!). Now What?! pro mě nejlepší album od Machine Headu! Skutečnej Klenot s velkým K!

1 0
možnosti

P64e69t49r 27Č16e77j80k98a

23. 1. 2016 11:22

Zapomněl jsem dodat, že právě touhle dobou by pánové měli bejt v Nashvillu ve studiích s producentem Bobem Ezrinem a pracovat na studiovém albu s číslem 20! ;-)

1 0
možnosti
Foto

You keep on moving, za tuto skladbu bych se postavil i v české verzi. Myslím, že ji velice zdařile nahrál Michal Pavlíček se svými hosty Na Kloboučku. Mimochodem, zpěv Bárta-Střihavka byl snad o nějaké to promille lepší, než originál.

0 0
možnosti
Foto

Právě poslouchám k ranní kávě uklidněného Blackmora /Blackmore's Night/. Kdybych si pustila po ránu Dítě času /báječnou muziku mého mládí/, asi by mě to rozčilovalo ;-)

1 0
možnosti
Foto

Já mám k Deep Purple stejný vztah, jako k Led Zeppelin nebo Uriah Heep. Vyrůstal jsem na nich, nicméně jsem schopen strávit asi tak pět jejích skladeb. Co se týče DP, je mi vlastně teď sympatičtější tvorba Ritchie Blackmoora, protože mám z jeho hudby pocit, že jí dělá protože jí má rád, na rozdíl od jeho bývalých kolegů, kteří asi hrajou jen proto aby hráli. Vždy jsou na mně mrákoty, když u příležitosti nového alba nějaké rockové, hard rockové nebo metalové kapely čtu, že skupina prošla vývojem a na albu jsou jasně slyšet nové progresivní postupy. Jsem přesvědčen, že u hard rocku nepřipadají žádné nové postupy a vývoj v úvahu.

2 0
možnosti

P96e92t59r 87Č51e47j76k56a

23. 1. 2016 11:29

Ale samozřejmě, že připadají! U Deep Purple je tam vnáší hlavně Steve Morse.... Skladby typu FIngers To The Bone nebo Above and Beyond by určitě neudělali, kdyby zakrněli stylově v sedmdesátkách. :-P Ostatně, zrovna Deep Purple jsou příkladem kapely, u který je každá deska v podstatě o dost jiná, než předchozí - jenom u tý slavný trojky - Fireball je ÚPLNĚ jinej než In Rock, Machine Head je úplně jinej než Fireball.... a Perfect Strangers zní jako jiná kapela než na Who Do We Think We Are - a proč? Protože každej z členů prošel za těch 11 let (od 73 do 84) nějakym hudebním vývojem ve svejch kapelách, kde samozřejmě přejímali i vnější vlivy. On ostatně už Stevův nástup na Purpendicularu s Tedem ukazuje, že ta kapela půjde trochu modernější cestou....

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS