Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mlátička z devětaosmdesátého šéfem komise, tak to je totál(it)ní úlet naší vrchnosti.

Hanba by měla naší milostivou vrchnost fackovat za to, jak „pevně“ drží kormidlo naší demokracie, a jak se ponižují a doprošují se „alespoň“ omluvy od někoho, kdo se tehdy zaprodal socialistickému režimu a teď ničeho nelituje.

Je to otřesné, je to skandální a všichni dělají, že se to nikoho netýká, že se nic neděje.... mlčení … hrobové ticho... sklopené hlavy mezi rameny. Jsme nepoučitelní a žádná indície, že se děje další politické svinstvo na naší politické scéně, nám není dost dobrá. Řádově je to týden, co se na Slovensku řeší dvojnásobná vražda na objednávku, nájemní poprava dvou mladých lidí. Zahýbalo to, minimálně, celou Evropou, že brutální likvidace mladého novináře a jeho přítelkyně je už hodně přes čáru, a tak na Slovensku se vyrazilo do ulic. Vyrazilo se do ulic, protože slovenská demokracie byla totálně pošlapána a ještě k tomu je i potřísněna krví …. a ani gesto s rozházenými EUR bankovkami na stole, při vyhlašování odměny za dopadení pachatele, nedokázalo změnit úhel pohledu na celou situaci, tedy úhel pohledu na to, kdo mohl vlastně být objednavatelem tohoto zrůdného činu. Jedna věc je, že ke slovenským politickým špičkám sahají chapadla italské chobotnice (mafie), ale komu vlastně záleželo na tom, aby mladý slovenský novinář už nikdy nepromluvil? Z které strany je třeba se na to dívat? A přibližně ve stejné době, o několik stovek kilometrů směrem na západ, slaví naši komunisti své vítězství, jelikož se jim podařilo protlačit svého soudruha, díky benevolenci a liknavosti ostatních politiků z jiných politických partají, do vysoké politické funkce. Je to naprosto skandální věc, že „mistr“ Ondráček se stal nově zvoleným šéfem komise pro kontrolu GIBS. Je to výsměch a degradace demokracie zároveň, že někdo, s takovou komunisticko-socialistickou minulostí se teď bude hrabat, jako šéf komise, v tak choulostivých věcech, které se týkají GIBS. Copak jsme fakt nepoučitelní, že je nám „šumák“ co komunistům u nás, pomalinku a jistě, začíná všechno procházet, že pomalinku a nenápadně začínají vystrkovat drápky. Ono je hezké, že nás skoro 30 let lakují tím, že po revoluci přehodnotili svojí ideologii, ale to jsou pouhé tlachy, jejikož co tento svět je světem, tak ideologie komunistů je stále stejná … je nám snad málo předkládaných příkladů v televizi, ať už z doby dávnější, poválečné, z padesátých let, a nebo z normalizačního období? Je snad málo příkladů z té doby, řádově nedávné, kdy právě mlátička byl příslušníkem pohotovostních jednotek SNB a hájil socialismus a pendrekem to bral … hlava-nehlava? Copak jsme tak všichni krátkozrací, že se spokojíme s tím, že se dokážeme semknout a sejít na Staromáku pouze, když přijedou naše hokejky z Nagana, a nebo zlatá Ester a stříbrná Martina. Jinak máme celou dobu hlavu sklopenou a hluboko zaraženou mezi rameny a něco si brbláme sami pro sebe, pod vousy. Vrcholem všeho je ta skutečnost, že pro média, na kameru, to všem politikům vadí, to jsou jeden hlas, to se z toho všichni pomalu kácí, zvedá se jim žaludek, a dokonce někteří přemýšlí o rezignaci na ministerské posty. Ale i přes to byl „komunistický synek“ zvolen šéfem komise … asi podle rčení, nehas co Tě nepálí.

Byla to ukázka toho, že ani v tomto, tak krajním a vyhroceném případě, se naše milostivá vrchnost, alespoň na chvíli nedokáže semknout a přenést se přes všechny žabo-myší války a dopustí, aby se na takový významný post dostal lump a grázl, někdo s takovou politickou minulostí, kdy má ještě tu drzost se vyjádřit na kameru, že ničeho nelituje. Je zcela evidentní, jak mu dělá dobře, když se ho doslova doprošujeme, aby se omluvil. Copak nikomu ještě nedošlo, že je to „bezpáteřák“, který v sobě nemá kousek svědomí a pouze si to užívá. Užívá si to jeho slovíčkaření, výmluvy na tehdejší režim, na tehdejší situaci, že plnil pouze rozkazy svých nadřízených … a bla, bla, bla, ale na jedno chlapeček zapomněl, a sice na to, že k těm „esenbákům“ se dal dobrovolně a nikdo jej k tomu nenutil. Úplně nechutně na mě působila, a bylo mi i stydno, ta debata, která se odvíjela v parlamentu, kdy část toho odvysílala ze záznamu ČT 24. Debata probíhala přesně ve stylu, že dva se perou, ale třetí se směje. Tím, že naše milostivá vrchnost svým přístupem a liknavostí umožnila zvolení, do funkce šéfa komise GIBS, komunistické mlátičky z devětaosmdesátého roku, tak to měl být pro KSČM dodatečný dárek k nechvalnému 70. výročí komunistického puče u nás, a nebo dárek k 100. výročí vzniku naší republiky, či dárek předem k 30. výročí sametové revoluce, které bude za rok, kdy té době náš nově zvolený šéf komise pro kontrolu GIBS, Ondráček, stál v bílé přilbě, se štítem a pendrekem v ruce proti bezbranným demonstrantům.

Autor: Ivo Panuš | sobota 3.3.2018 9:59 | karma článku: 27,51 | přečteno: 673x
  • Další články autora

Ivo Panuš

Mohla by to být naše vnučka, dcera, sestra, ale většina by jí nejraději přibila na kříž.

Zpráva o tom, že uvězněná Tereza H. v Pakistanu si podala odvolání, tak vyvolala ve všeobecném měřítku opětovnou vlnu nenávistných komentářů a vzkazů do pakistánské věznice v diskuzích zveřejněných článků jednotlivých médií.

3.4.2019 v 2:28 | Karma: 17,69 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Epilog, a nebo post scriptum: „Lidé bděme!“

Poselství všem těm, kteří ještě neprocitli a stále slepě věří mystifikacím a intrikám o naší sociální politice, o vytváření důstojných podmínek pro naše občany, a že to naše milostivá vrchnost s námi myslí jen a jen dobře.

20.2.2019 v 8:34 | Karma: 14,41 | Přečteno: 271x | Společnost

Ivo Panuš

Přišel jsem o zdraví kvůli rodině, a nebo jsem přišel o všechny kvůli mému zdraví?

Na každý pád jsem "v tom" zůstal sám.Je dost možné, že jsem již tuto otázku v sobě řešil, ale ono to už všechno trvá, tak nekonečně dlouho. Slušností je dát vědět, sdělit, co se děje, a nebo co se odehrálo, případně se rozloučit.

14.2.2019 v 9:50 | Karma: 22,68 | Přečteno: 919x | Společnost

Ivo Panuš

Nervózní a vzteklej, jako sáňky v létě ...

...by měl být ten co “zapomněl“ na zpoplatněné “panelovce“ někde u Humpolce zátaras chovající se, jako trychtýř. Co Vy na to, pane ministře Ťoku? A laskavě, neházejte umíněně vinu na kamioňáky, kteří za to, že sněží opravdu nemohou.

14.12.2018 v 2:59 | Karma: 18,64 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Kdy natočí parodii o naší milostivé vrchnosti podle předlohy povídky V zámku a v podzámčí?

Zásadně nesouhlasím s parodií podle předlohy Harry Potter, jelikož to vzbuzuje dojem, že cílem je ještě více diferencovat naší společnost ... boháč & chuďas ... je to ve stylu "já na to mám". Celou parodii považuji za zcela nemístnou.

11.12.2018 v 3:36 | Karma: 15,12 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024,  aktualizováno  20:25

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Ukrajina tajně použila střely dlouhého doletu, nová pomoc vítězství nezaručí

24. dubna 2024  20:19

Ukrajinská armáda už začala používat balistické rakety dlouhého doletu. Tajně jí je poskytly...

VIDEO: Londýnem běhali splašení koně. Zkrvavení vráželi do aut, pět lidí zranili

24. dubna 2024  13:32,  aktualizováno  20:16

Centrem Londýna pobíhalo ve středu pět splašených koní královské kavalerie. Způsobili velký chaos v...

VIDEO: Slovenský pravičák vypustil nad hlavou europoslancům holubici míru

24. dubna 2024  20:09

Krajně pravicový slovenský europoslanec Miroslav Radačovský překvapil přítomné na jednání...

  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(