Doro ... neúnavná metalová stálice je stále ve formě, ale i stále velice atraktivní.

26. 07. 2017 1:20:23
Zcela nezadržitelně se blíží doba, kdy už to bude čtyřicet let, co se na hudební scéně pohybuje velice atraktivní a charismatická rodačka z německého Düsseldorfu, a sice Dorothee Pesch, která je známější pod uměleckým jménem Doro.

PROLOG :

... je jedno, jak je hudba stará, ale pokud je dobrá, vždycky si najde své příznivce ...

Čím je člověk starší, tak kromě toho, že mu připadá, že čas se kvadraticky zrychluje, v závislosti na jeho stárnutí, že čas přímo letí a protéká mezi prsty, i když je to jenom pocit, relativní pocit. Ale dny utíkají, jako voda, týden snad, ani nemá těch sedm dní, není to tak dávno co jsme likvidovali vánoční výzdobu a už se dětem půlí prázdniny, kdy to teď už poletí prudce z kopce, abychom za nějaký čas zase si řekli u flašky s bublinami, že jsme o rok starší. Druhým takovým měřítkem, že člověk stárne, je ta skutečnost, že se častěji a častěji, ruku v ruce, objevuje sentiment a nostalgie zároveň. Na něčem obdobném je i postaven tento video blog, i když se nejedná o typické video, ale spíše o takový prezentační a vzpomínkový, ale i rekapitulační pokus zároveň. Je mi jasné, že téma není určitě pro všechny tzv. " oblíbeným šálkem ", ale myslím si, že celá řada lidiček, kterým tato tématika není úpně cizí, si ráda zavzpomíná ... Je to takový můj pokus se ve vzpomínkách přesunout v čase, směrem zpátky, a sice přesně na začátek 80. let, nejen minulého století, ale dokonce i minulého tisíciletí. Těch pár fotek ve vzpomínkové video prezentaci DORO, což kromě toho, že pro rockery to byla, a stále ještě je, zpěvačka s nenapodobitelným " nakřáplým " hlasem, ale byl to i bigbítový sex-symbol pro její atraktivnost a charisma, což nakonec, ani nepostrádá i po tolika letech. A jako tzv. " hudební podmaz " jejich obrázků se velice hodila chytlavá hudební věcička z dob, kdy ještě fungovala kapela Warlock, kde Doro působila, jako zpěvačka .... vzpomínková a nostalgická atmosféra byla dokonale vytvořena a návrat v čase může začít... přeji hezké vzpomínání.

Autor: Ivo Panuš | středa 26.7.2017 1:20 | karma článku: 15.37 | přečteno: 381x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Videoblogy

Dušan Uhrin

Vánoce v čase: Historie a vývoj svátků.

Prozkoumejte záhadu datumu narození Ježíše Krista a původ vánočních tradic v fascinujícím článku, který nahlíží do historie Vánoc. Od raných křesťanských spisů, politických zvratů, až po spekulace o pohanském kořeni vánoc.

13.12.2023 v 17:55 | Karma článku: 5.86 | Přečteno: 215 | Diskuse

Miroslav Slouka

S autistickým youtuberem Markem Sloukou na vánočních trzích v Olomouci

Zajímají vás informace o různých místech, jako jsou historická jádra měst, zajímavosti a kuriozity v Česku? Tentokrát vám ukážeme Vánoční trhy Olomouc.

7.12.2023 v 10:10 | Karma článku: 7.46 | Přečteno: 154 | Diskuse

Dušan Uhrin

Začátky lidstva: Od primitivního měření času k atomovým hodinám - 2 část

Po minulém článku, věnovaném historickým aspektům počítání dní, hodin, minut a vteřin, se dnes přesuneme k dalším fascinujícím dimenzím času. Zaměříme se na měsíce a roky, prozkoumáme jejich význam.

26.11.2023 v 8:25 | Karma článku: 6.53 | Přečteno: 132 | Diskuse

Dušan Uhrin

Začátky lidstva: Od primitivního měření času k atomovým hodinám - 1 část

"Od egyptských slunečních hodin k moderním ciferníkům: Cesta historií měření času. Příjemné čtení a zhlédnutí!"

14.11.2023 v 16:00 | Karma článku: 8.75 | Přečteno: 140 | Diskuse

Josef Prouza

Experimentální dvojvideoblog Trizuljak-Prouza: Já jsem zapomněl

Občas na blogu idnes spojí své síly někteří blogeři. Většinou dvojblog. Tento příspěvek jde ještě za tuto hranici a vzniklo společné video, kde promlouvá excelentní fotograf a výtvarník M.Trizuljak a textem a zpěvem J.Prouza.

16.10.2023 v 9:19 | Karma článku: 19.26 | Přečteno: 453 | Diskuse
Počet článků 236 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1040

... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...