Milostivá vrchnosti, tak nás všechny postavte ke zdi a začněte postupně střílet.

10. 07. 2016 6:42:46
Jak jinak okomentovat článek našich sdělovacích prostředků s názvem : „ Stárnutí se v Česku začíná prodražovat. „ , který rozebírá statistiku, jak se za poslední roky zvýšil průměrný věk dožití, a jak to je pro náš stát nevýhodné.

Zdroj - související článek :

https://www.novinky.cz/ekonomika/408793-starnuti-se-v-cesku-zacina-prodrazovat.html?

Značně nehumánní, neetický, až morbidní článek mi „zpříjemnil“ hned dnešní nedělní ráno, který svojí délkou je spíše glosou, ale co do obsahu, tak to je síla. V krátkosti jsem se dozvěděl krutou pravdu, a sice o tom, že jsem vlastně této společnosti na obtíž, že jsem jenom pro ně položkou v „červených číslech“. Je to forma hyenismu, když v souvislosti s rozborem toho, jak se za posledních 15 let zjistilo, že se zvýšil průměrný věk dožití u nás, tak hned o několik řádek výš, či níž, se prezentuje to, že se vlastně „ prodražujeme“. Kam se poděla úcta ke stáří a dlouhodobě nemocným, bezmocným a nemohoucím ? Kde jsou ty pravé hodnoty ? Copak už neplatí, že prioritní je lidský život a zdraví ? A jsme znovu u toho, stále se opakujícího scénaře. I tento článeček, tato statistická informace, je pouhou ukázkou toho co se v naší společnosti děje. Jak to tady pomalinku, ale jistě hnije. A pokud bez zábran a ostychu se zveřejní to, že staří a dlouhodobě nemocní jsou v tomto státě pouhou TOVÁRNOU NA EXTREMENTY a ODPADEM SPOLEČNOSTI, který je nerecyklovatelný. Tak to už je pouhý krůček k tomu, aby se na ulicích bez povšimnutí začali překračovat nemocní, či zranění, a nebo dokonce i mrtví, kteří již chcípli hlady....

Třešničkou na dortu je spásná myšlenka uvedená v závěru článku, a sice ve formě rady a návodu, že staří musí myslet na zadní kolečka sami, že se musí zabezpečit, aby stáří vůbec přežili... aby nezhoršili statistická čísla, našich dlouhodobých průzkumníků.

Otázka :

Jak to máme, ale zrealizovat my všichni, kteří už prostě makat nemůžeme ?

My, občané České republiky, v které je Ústava ČR nejvyšším zákonem státu, která m.j. obsahuje preambuli o základních právech člověka, my, kteří jsme makali a dřeli pro tuto společnost téměř 38 let, ale teď už prostě nemůžeme ...

Odpověď :

Vy půjdete ke zdi mezi prvními.

Milostivá vrchnosti, vyžeňte tu poflakující se lůzu naší společnosti, která neúnavně stepuje na úřadech práce, intrikuje, mystifikuje a hlavně parazituje na naší společnosti, do práce, makat, pracovat, kdo má tzv. zdravé ručičky, tak ať také pozná co je to být produktivním pro náš stát. Nebo se snad stydíte za to, co preferoval kdysi u nás bolševik, že každý má právo pracovat, ale i zároveň povinnost pracovat. Vždyť tu první polovinu, toho rudého rčení, máte již vlastně splněnou, právo na práci... Na každém kroku se setkáváme s tím, že celá řada firem si stěžuje na chybějící pracovníky, neobsazenost funkcí. Vykašlete se na to, tak v dnešní době moderní a hlavně americké, rekvalifikace a rekvalifikační kurzy, či semináře a školení, apod..... ten, kdo chce makat, tak si práci vždycky najde a makat jde. Ale tato generace pěkně rychle již vymírá... se divím, že ještě nikoho nenapadlo to statististicky zmapovat, pochopitelně s patřičným komentářem.

Video zdroj : You Tube

Autor: Ivo Panuš | neděle 10.7.2016 6:42 | karma článku: 38.46 | přečteno: 2044x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.90 | Přečteno: 580 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2015 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.77 | Přečteno: 290 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.31 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 236 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1040

... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...