Zahájení šampionátu EURO 2016 a koncert skupiny Iron Maiden současně...

9. 06. 2016 11:58:59
... ano, tím bude 10. června 2016 žít Paříž a celá Francie. Je to pouhá shoda okolností, či náhoda ? V každém případě v tom je určitá symbolika ...

Je to zajímavá situace, která připadá na zítřejší pátek (10.06.2016), si řeknou příznivci a fanoušci legendární heavymetalové kapely Iron Maiden. Kapely, která si již více, jak 40 let jde s neúnavnou trpělivostí za svým cílem, kdy při této cestě se s naprostou ortodoxností drží hesla : „ ... neuhnout, ani o milimetr z vytýčené trasy ... „ . Ano, toto prohlásil zakladatel skupiny, baskytarista Steve Harris, že tomuto rčení vděčí skupina za všechno a je tam, kde v současnosti je. Tzv. „ obyčejný smrtelník“, který se ve vodách týkajících se Iron Maiden nepohybuje si možná řekne, co na tom, že v jeden den, a prakticky ve stejném čase se koná zahájení fofbalového šampionátu EURO 2016 a zároveň koncert heavymetalové skupiny ? Ale opak je a bude pravdou.

Souvislost to možná má, a pokud v tom není souvislost, tak jistá symbolika určitě. Pokud to byl celé záměr, při plánování celosvětového turné skupiny, aby koncert ve Francii proběhl přesně ke dni zahájení EURO 2016, kdy před tím skupina od února 2016 navštívila prakticky všechny kontinenty světa, aby se zrovna 10. června 2016 objevila ve Francii, tak opět klobouk dolů, před tím čím je skupina proslulá, a sice, že nic, ale opravdu nic, neponechávají náhodě a veškerá její činnost a aktivity, které se týkají i jiných oblastí než je muzika, jsou naprosto cílené a účelové. Může to být ovšem i všechno náhoda, a nebo shoda okolností. V tomto případě bude jejich páteční koncert ve Francii vyjadřovat jistou symboliku.

Zakladatel a frontman fenomenální kapely Iron Maiden, již zmiňovaný Steve Harris, je totiž s fotbalem spjatý prakticky celý život a fotbal v jeho životě i sehrával důležité mezníky. Už, jako dítě byl aktivním fotbalistou, který byl velice a nadějně talentovaný, kdy jeho kariéra fotbalisty trvala prakticky, až do jeho 17-ti let, kdy mu dokonce i byla nabídnuta nominace do mládežnické reprezentace. Toto období bylo pro něj, jak sám Harris uvádí, posedáváním na dvou židlích, kdy jedna židle byla kopaná a druhá židle byla muzika. A on cítil, že se musí rozhodnout, že pokud chce v životě dělat něco pořádně, tak to musí být pouze jedna věc. Všemu pomohla náhoda, kdy Steve Harris měl konflikt se svým trenérem, a sice důvodem byla jeho délka vlasů.... po tomto konfliktu Steve věší kopačky na hřebík a nastoupil muzikantskou kariéru.

Ale na fotbal nezanevřel, naopak. Je významným a ortodoxním příznivcem a fanouškem klubu W.H.U. ( Kladiváři), ve kterém i působili Tomáš Řepka a Luděk Mikloško, který po aktivní kariéře působil v klubu, jako trenér brankářů. Ke kopané mají i kladný vztah ostatní členové kapely a celého realizačního týmu Iron Maiden, nakonec jsou proslulí pravidelným pořádáním tzv. „ srandamačů“ , kdy protihráče potom zvou na pódium při koncertě, aby si s nimi zazpívali. Jeho přízeň vůči „Kladivářům“ dává najevo i tím, že jeho nástroj, basovou kytaru Fender Bass, zdobí klubový znak W.H.U. A dokonce Steve Harris, na některých koncertech hraje v klubových barvách, tedy bordó a nebesky modrá.

Dalo by se pouze spekulovat, že na základě těchto skutečností to nemusí být vůbec náhoda, ale cílený a účelový záměr, ale to se mi nedozvíme. V každém případě je to zajímavá a hezká situace, která tady vznikla pro zítřejší Francii a Paříž. Je to situace, která opravdu vyjadřuje jistou symboliku, vztahu a spojitosti legendárních Iron Maiden s fotbalem a tím kulatým nesmyslem .

Autor: Ivo Panuš | čtvrtek 9.6.2016 11:58 | karma článku: 18.74 | přečteno: 2129x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků stejně žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.88 | Přečteno: 723 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.15 | Přečteno: 2672 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 316 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 222 | Diskuse
Počet článků 236 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1040

... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...