Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ministr zdravotnictví, Svatopluk Němeček, prohloubil tabu, týkající se psychických nemocí.

Svým razantním opatřením po tragické události v Horní Bříze (Plzeňsko-25.5.2015), jste pouze ještě více prohloubil, už tak složité celospolečenské tabu, které se týká psychických onemocnění.  Pane ministře, každá zeď se dá zbourat.

PROLOG :

.... v životě jsou čtyři věci, činnosti, či události, které nelze nikdy vzít, a ani vrátit, zpět ...

HOZENÝ KÁMEN, VYŘKNUTÉ SLOVO, PROMARNĚNÝ ČAS a NEVYUŽITÁ ŠANCE. V případě ministra zdravotnictví, po výše zmiňovaných tragických událostech,  se jednalo o HOZENÝ KAMEN a  VYŘKNUTÉ SLOVO. Nebudu daleko od pravdy, když budu tvrdit, že toho zpětně lituje, a i si uvědomil, že tzv. "ulítnul". Pochopitelně jenom těžko budeme od něj očekávat revizi jeho rozhodnutí, jelikož by to určitě značně snížilo jeho kredit.  A tak jeho opatření, doslova, několik hodin po tragédii odvolává z funkce, ředitele Psychiatrické nemocnice v Dobřanech, které následně ještě vylepšuje o prohlášení v ranním rozhlasovém vysílání, kdy éterem letí : "...postarám se o to,aby se obdobná tragédie nikdy neopakovala..."  Vše toto připomíná spíše jednání v afektu, nebo v hektickém a euforickém opojení až omámení, kdy se to nechá nazvat demagogickým jednáním a absurdním prohlášením. Pane ministře, to co se tehdy odehrálo v Horní Bříze, tak lze pouze MINIMALIZOVAT, a nikoliv úplně eliminovat. Ještě štěstí, že si "mustru", jak se pokusit o zvýšení svého "politického kreditu" , nevzali za své ostatní páni ministři z resortů s podobnou problematikou... terorismus a kriminalita globálně....

 

MOTTO pro celospolečenské TABU, které se týká psychických onemocnění.

 

DEFINICE  PRO VÝRAZ  TABU : nevhodné, nedotknutelné, vyloučené téma, zapovězené, vyňaté ze téma ze všedního užívání

Na místo toho,aby jste si nejdříve prověřil celou problematiku ohledně zravotnického zařízení, tedy ohledně Psychiatrické nemocnice v Dobřanech, tak vyvoláte, střelbou od pasu, " personální bouři " a zrealizujete " veřejnou popravu ", na řídícím a organizátorském článku, již zmiňované nemocnice. Ano, byl to zcela veřejný akt, za přítomnosti médií. Pouze jste si tzv. " přihřál svojí polívčičku ", na úkor těch, kteří se snaží léčit a zároveň i postupně bourat to, tak zakořeněné celospolečenské tabu, které se prakticky, předává z generace na generaci, jako štafetový kolík. Podařilo se vám znevážit a pošlapat poctivou práci a úmornou dřinu, těch, kteří mají ve svém povolání a odbornostech jednu obrovskou nevýhodu, a sice, že nedrží v ruce důkaz, hmatatelný důkaz o té, či jiné psychické, a nebo duševní nemoci. Nemjí RTG snímky, ani protokoly o EKG, ani výsledky, slengově, tzv. " z laborky. "  Vše je postaveno na vzájemné důvěře lékař a pacient, či pacient a lékař. A to,že se opravdu, o tabu jedná, je důkazem  to,že jedna část lidí ve  společnosti se psychicky nemocných pacientů BOJÍ, a druhá se jich ŠTíTÍ, kdy ještě někdy nastává extrém, že část obyvatelstva seˇjich ŠTÍTI a BOJÍ zároveň. Je to vše o ( ne) informovanosti obyvatelstva, vždyť není to tak ještě dávno, co jsme se báli vyslovit ....RAKOVINA ... HIV + .... ANÁLNÍ  VYŠETŘENÍ TLUSTÉHO STŘEVA ... apod. Toto jsou všechno primární důsledky tabu, ale je zde i  oblast sekundární, a sice pohled na lékaře, psychiatry, a na psycholgy, opět z úhlu pohledu pacienta, ale i z úhlu pohledu veřejnosti. Celý život, dokud mi to ještě  zdraví umožňovalo jsem tzv. "dělal s lidmi", kdy to NENÍ ta NEJHORŠÍ PRÁCE, ale je to  PRÁCE NEJTĚŽŠÍ. Stejně tak platí, že práce se nemusí dělat dobře, myšleno, že se vždy vše podaří, ale důležité je to, zda je práce vykonána poctivě a odpovědně. Jsme jenom bytůstky a človíčkové, jako součásti tohoto obrovského vesmíru,a tak i děláme chyby. Každý je děláme, jelikož k životu návod nám nepřiložili a nedodali. Ten, kdo tvrdí,.že ne, že chyby nedělá, a že je tzv."neprůstřelným ", tak to činí vyloženě z účelových důvodů...lže !!!

   Budiž vám, vážený pane ministře zravotnictví, toto návodem k tomu, aby jste, alespoň zpětně se seznámil s kompletní problematikou v nemocničním zařízení, které i když si nese ten nepopulární přívlastek , "psychiatrická", tak stále z významu slova, se jedná o nemocnici. Bohužel, toto jste měl učinit daleko před tím, než jste si stoupnul před kamery a mikrofony...a začal to kosit...hlava-nehlava... Není to drzost, že si já dovolím na toto téma veřejně diskutovat, cokoliv prezentovat na danou problematiku. Je to moje právo a zároveň i povinnost, to tabu pomalinku nahlodávat a bourat, protože opravdu ...KAŽDÁ ZEĎ SE DÁ ZBOURAT. Mám právo na to i z pohledu, že jsem byl pacientem, nestydím se za to, byl jsem v nemocnici, ve " špitále", kde je to úpně stejné, jako bych ležel na chirurgii se " slepákem ", nebo na interně, či na ortopedii, po operaci, po provedení artroskopie kolena. Nikde žádné mříže, ve stylu " být za katrem " , žádné klece, žádné sítě, žádné svěrací kazajky, žádná aplikace léků pod pohrůžkou, a nebo násilnou formou, všude všechno v rámci etiky, všude všechno v rámci lékařského slibu...přísahy. A to jestli bylo něco, někdy, někým utrouseno, v minulé době, a okamžitě , někým zfilmováno apod. , jako hra na TICHOU POŠTU, kdy první řekne "A" a u toho úplně posledního z toho vznikne  značně zkomolené   "Z"  ....NO COMENT...otázkou ostává za jakým účelem a komu to mělo TEHDY  tzv." hrát do karet "....ale ještě raději jednou a znovu....NO COMENT.... Mám za sebou hospitalizace dvě, kdy obě jsem absolvoval přímo v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech, kdy první byla v délce tří měsíců, a ta druhá v délce téměř devíti měsíců. Takže toto, už lze považovat za kus života, a také už mám právo na to, celou věc komentovat a diskutiovat o ní, jelikož tu dobu jsem se tam léčil, ale i jsem tam vlastně žil, dnes a denně, 24 hodin  NON-STOP.

Takže, pane ministře, já už bych měl to právo si stoupnout na schody vedoucí ke vstupnímu vestibulu, pod nápis PSYCHIATRICKÁ   NEMOCNICE  V DOBŘANECH..., který je umístněný nad vchodem. Mohl bych hodně dlouho vyprávět...Jako obrázek toho všeho si lze udělat, po přečtení mého dopisu, který zveřejňuji, a který jsem zaslal vedení nemocnice, a také i z fotografiií, které jsem vložil do galerií. Záměrně jsem galerie vytvořil dvě, jednak přímo z Dobřan, a potom přímo z nemocnice. Důvodem bylo to,že jsem chtěl, aby byla představa o tom v jakém prostředí se nemocnice nachází a potom v druhé galerii pro představu v jakém prostředí se léčí. A to prostředí někdo přeci musel vybudovat, řídit své pracovníky, podřízené, starat se o správnou ekonomiku, hlídat jí, organizovat i profesní a odbornou úroveň v nemocnici, starat se o to, aby prostředí, v kterém se pacienti léčí odpovídalo úrovni dnešní moderní doby, otázka sponzoringu, tedy vyhledávání potenciálních dárců financí a darů pro nemocnici, starost o MTZ(materiálně technické zabezpečení), správa budov a zařízení a  i vybavení... vše toto je patrné právě z fotografií, že to v nemocnici jenom vzkvétá. Určitě, kdyby to vedl člověk, který by ke svojí funkci přistupoval liknavě a lajdácky, tak by obsah fotografií byl zcela odlišný...
Stejně tak, jako na z jedné z fotografií je ÚSTAVNÍ VODOJEM, což nemá nic společného s naší ÚSTAVOU, tak i slovo ŘEDITEL nepochazí ze slova něco ŘEDIT, ale ŘÍDIT...a takového ŘEDITELE jste právě vy, pane ministře zdravotnictví, VYŘÍDIL...

DOBŘANY - město

Adresováno :

Ředitelství - vedení a řízení nemocnice
Psychiatrická nemocnice v Dobřanech
Ústavní č.p. 2
334 41 DOBŘANY
-------------------------------

Věc : Poděkování, vyjádření ocenění a  pochvaly pro oddělení 27A a 27B.

       Vážené vedení nemocnice, milí přátelé,
chtěl bych s odstupem času poděkovat a vyjádřit své ocenění, obdiv a pochvalu za vzornou, odbornou, profesionální a trpělivou péči, která se mi dostala během mé hospitalizace na oddělení 27A a 27B ve Vaší psychiatrické nemocnici v Dobřanech. 
   Tento pochvalný dopis píši záměrně s mírným odstupem času, jelikož v krátké době po mém propuštění z hospitalizace u Vás (05.05.2015) nastaly nepěkné, zejména mediální, komentáře a události týkající se Vaší nemocnice, a tak by můj dopis mohl v někom vzdudit dojem, a možná i podezření, že se jedná o účelový akt, kdybych to psal v té, pro Vás, tak nelehké a vypjaté době. Což jsem nechtěl, jelikož by to opět zkreslovalo Vaší příkladnou a složitou práci. Kromě jiného jsem si ještě vyřizoval i jiné své zdravotní problémy, a tak činím z časových důvodů, až teď, prakticky v závěru kalendářního roku 2015, kdy je to možné i brát trochu symbolicky, jako jeho bilancování. 
   Chtěl bych, aby jste věděli, že máte ve Vaší nemocnici opravdové odborníky, kteří jsou příkladem nejenom z hlediska profesionality ve svém oboru, ale i co se týká přístupu z hlediska lidskosti, což je pro pacienty velice důležité. Celé oddělení 27A a 27B je příkladem toho, jak by mělo být o pacienta v nemocnici postaráno, jednak co se týká ošetřujícího personálu, ale i co se týká zabezpečení a vybavení materiálně.
   Chtěl bych poděkovat a vyjádřit svůj obdiv paní primařce Mudr.Petře Chmelařové, která na profesionální úrovni řídí svůj primariát a své podřízené, je to kolektiv, který se skládá ze samých zkušených odborníků, a je to kolektiv lidiček, na kterých je vidět, že je ta práce baví a naplňuje. A to se velice pozitivně i odráží na pacienty, kdy jsem se na oddělení cítil bezpečně, dobře a hlavně jsem věděl, že jsem tzv."v dobrých rukách". Primařka Mudr.Petra Chmelařová je příkladem toho, jak má vypadat práce lékaře, který složil lékařský slib při své promoci. 
    Dále chci touto cestou vyjádřit své poděkování pro Mudr.Radka Stříbrného a Mudr.Věru Boříkovou, to byli moji ošetřující lékaři během mé hospitalizace. Opět jsem rád, že jsem poznal, že jsou to jednak odborníci, ale mají i v sobě velkou lidskost, pochopení a hlavně trpělivost. Jsou to lékaři na pravém místě a nebojím se je označit za profesionály, jelikož v praxi právě umí skloubit tu svojí lékařskou odbornost, s tou tak důležitou lidskostí....a to není v psychiatrii vůbec jednoduché.
    Mé poděkování patří i celému kolektivu psychologů z oddělení, kdy bych chtěl vyzdvihnout práci a péči o pacienty zejména  Mgr.Jiřinu Sobotkovou, a také i Mgr.Blanku Gregorovou, které mi hodně, a opět s maximální trpělivostí, pomáhaly najít zpátky chuť do života.
    Nebylo by vůbec korektní a taktní, kdybych nezmínil a nevyjádřil svůj dík i ostatnímu zdravotnickému a pomocnému (úklid) personálu, a sice celému kolektivu zdravotních sester, které řídí staniční sestra Mgr.Hana Erhartová. Jejich tzv."černá práce", myšleno tím, ta mravenčí a kolikrát, tak nevděčná práce, je základním stavebním kamenem toho, jak celé oddělení funguje, jak se pacient na oddělení cítí. Musím Vám sdělit, že všechny zdravotní sestry, a to jak z 27A, ale i z 27B, vykonávají svojí práci s maximálním úsilím, s maximální lidskostí, byly vždy ochotné, příjemné, trpělivé....a vždy jsem věděl, že se mohu na ně spolehnout, že mi jsou na blízku, že mi pomohou a poradí, že mi jsou oporou...a při tom jsem si moc dobře uvědomoval, že jsou to také jenom lidé, a mají také své větší, či menší problémy, jak se říká "doma". Mohl bych je tady vypsat jmenovitě úplně všechny, jednu po druhé, protože za mého pobytu, během mého léčení, se na oddělení tzv. "protočilly ve službách(směnách)" nesčetně krát.  NIKDY, ale opravdu NIKDY, za celý svůj pobyt jsem se nesetkal s neochotou, nebo nevraživostí, vždycky to byla usměvavá sluníčka...na která nedám nikdy dopustit...a to je také o té lidskosti, porozumnění, tolerantnosti a pochopení...to je o tom,že tu práci vykonávají rády.
   Na závěr bych Vám chtěl ještě sdělit, že si velice vážím Vaší práce, nejenom co se týká oddělení 27A a 27B, ale celkově, jako nemocnice, dokážu se do toho vcítit a pochopit, že to nemáte vůbec jednoduché, jelikož i já celý svůj život, než jsem...........  pracoval tzv."s lidmi" , takže vím co je to řídit a organizovat.... A práce s lidmi není tou nejhorší, ale práce s lidmi je tou nejtěžší, a proto Vám všem patří můj obdiv, poděkování a držím Vám všem palce.

S přáním hodně pracovních úspěchů, pevného zdraví, klidu na Vaší nelehkou práci, pohody i v osobních životech do nadcházejícího roku 2016,

Ing.Ivo Panuš   

Staňkov dne 18.12.2015           

DOBŘANY-psychiatrická nemocnice

 

Ve dnech 14. - 15. dubna 2015 proběhlo v Psychiatrické nemocnici v Dobřanech externí hodnocení kvality a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb podle ustanovení § 5 odst. 2 písm. f) až h) zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování a ustanovení vyhlášky č. 102/2012 Sb., o hodnocení kvality a bezpečí lůžkové zdravotní péče.

Psychiatrická nemocnice v Dobřanech prokázala, že poskytuje kvalitní a bezpečnou zdravotní péči a získala Certifikát kvality a bezpečí s platností na 3 roky.

 

Psychiatrická nemocnice v Dobřanech je státní příspěvkovou organizací v přímé řídící působnosti Ministerstva zdravotnictví, je samostatným právním subjektem. Organizace je odborným lůžkovým zdravotnickým zařízením, zabezpečujícím především dlouhodobou léčbu a léčebnou rehabilitaci psychicky nemocných pacientů všech věkových kategorií v návaznosti na akutní psychiatrickou léčbu. Diferencování péče je zajištěno prostřednictvím specializovaných oddělení (pedopsychiatrie, gerontopsychiatrie, odd. pro léčbu závislostí, odd. somatické pro psychicky léčené pacienty - neurologické, plicní, interní).

K dalším činnostem organizace patří:

 - výkon ochranných léčeb a hospitalizace osob v rámci soudně znaleckého pozorování

- zajištění závodní preventivní péče pro zaměstnance

- zajištění ambulantní péče

- výkon ekonomické, provozní, technické, investiční, administrativní a další obdobné činnosti v rozsahu potřebném pro naplnění účelu svého zřízení

PETICE za zrušení odvolání MUDR. Vladislava Žižky z pozice ředitele Psychiatrické nemocnice v Dobřanech

 

HISTORIE - léčebna - nemocnice - Dobřany

Pro vyřešení naléhavé potřeby psychiatrických lůžek v západních Čechách usnesl se Český zemský sněm 15. října 1874 zřídit nový ústav pro duševně nemocné a to původně pro 500 nemocných, později byl návrh zvýšen na 600 nemocných. Pro tento nový ústav byly jako nejpříhodnější zvoleny pozemky na okraji města Dobřan u Plzně.
K vypracování stavebního programu byla zřízena odborná komise v níž byli zastoupeni:

zástupci zemského výboru a místodržitelství:

předseda MUDr. L. Tedesco, přísedící zem. výboru
J. Theumer, přís. zem. v.,
Dr. Hoser, c. k. místodržitelský rada;

lékařští znalci:
MUDr. Ludvík Schlager, ředitel z. ústavu pro duševně choré ve Vídni,
MUDr. M. Gauster, primář z. ústavu ve Vídni,
MUDr. Jaksch z Wartenhorstu, c. k. vládní rada a univ. profesor v Praze,
MUDr. Fischl, ředitel zemského ústavu v Praze,
MUDr. Kratochvíl, MUDr. Smoler, primáři ústavu pražského;

Tato komise vypracovala rozsáhlý podrobný stavební program v němž bylo přihlíženo ke všem požadavkům a vymoženostem doby a ke zkušenostem nabytým při stavbách ústavů pro choromyslné v cizině. Program rozlišoval dvě hlavní skupiny nemocných a to:

a) nemocné, kteří potřebují pozornější a intenzivní ošetřování
b) nemocní, kteří mohou být ošetřováni svobodněji.

S první skupinou se počítalo v pavilonech uzavřených, druhá skupina měla být umístěna ve volných budovách. Pro pavilónový systém byly především rozhodující důvody hygienické, aby se nenahromadil v jedné budově větší počet nemocných. Kromě toho je možno v takovém případě ústav mnohem snáze bez větších nákladů rozšířit. Komise vyzvala devět pražských a tři vídeňské architekty k vypracování projektu a vypsala tři peněžní odměny. Došly pouze čtyři návrhy. 1. cena udělena nebyla, 2. cenu 2.500,-- zlatých obdržel architekt Beníšek, který byl pak vyzván k vypracování vlastních stavebních plánů a pověřen architektonickým řízením stavby. Stavba ústavu dle schválených plánů byla prováděna v letech 1876 - 1883 a náklad na ní činil 1,800.000,-- zlatých (od roku 1892 v přepočtu 3,600.000,-- K). Provizorně byl ústav otevřen dne 13. dubna 1880 tím, že sem bylo převezeno 50 nemocných mužů z přeplněného pražského ústavu. Přímý příjem nemocných z terénu byl pak zahájen 5. března 1881.
 

... opravdový přítel je ten, kdo vchází do dveří, přesně v ten okamžik, když z nich celý svět právě odchází ... DOBŘANY,  DĚKUJI VÁM ZA VŠECHNO ...

video zdroj : You Tube

 

EPILOG :

... rekem, hrdinou, není ten , kdo rány umí rozdávat, ale hrdinou je, na vždy a nesmazatelně zůstane ten, kdo rány umí přijímat ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Ivo Panuš | sobota 30.1.2016 22:20 | karma článku: 13,80 | přečteno: 548x
  • Další články autora

Ivo Panuš

Mohla by to být naše vnučka, dcera, sestra, ale většina by jí nejraději přibila na kříž.

Zpráva o tom, že uvězněná Tereza H. v Pakistanu si podala odvolání, tak vyvolala ve všeobecném měřítku opětovnou vlnu nenávistných komentářů a vzkazů do pakistánské věznice v diskuzích zveřejněných článků jednotlivých médií.

3.4.2019 v 2:28 | Karma: 17,69 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Epilog, a nebo post scriptum: „Lidé bděme!“

Poselství všem těm, kteří ještě neprocitli a stále slepě věří mystifikacím a intrikám o naší sociální politice, o vytváření důstojných podmínek pro naše občany, a že to naše milostivá vrchnost s námi myslí jen a jen dobře.

20.2.2019 v 8:34 | Karma: 14,41 | Přečteno: 271x | Společnost

Ivo Panuš

Přišel jsem o zdraví kvůli rodině, a nebo jsem přišel o všechny kvůli mému zdraví?

Na každý pád jsem "v tom" zůstal sám.Je dost možné, že jsem již tuto otázku v sobě řešil, ale ono to už všechno trvá, tak nekonečně dlouho. Slušností je dát vědět, sdělit, co se děje, a nebo co se odehrálo, případně se rozloučit.

14.2.2019 v 9:50 | Karma: 22,68 | Přečteno: 919x | Společnost

Ivo Panuš

Nervózní a vzteklej, jako sáňky v létě ...

...by měl být ten co “zapomněl“ na zpoplatněné “panelovce“ někde u Humpolce zátaras chovající se, jako trychtýř. Co Vy na to, pane ministře Ťoku? A laskavě, neházejte umíněně vinu na kamioňáky, kteří za to, že sněží opravdu nemohou.

14.12.2018 v 2:59 | Karma: 18,64 | Přečteno: 601x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Kdy natočí parodii o naší milostivé vrchnosti podle předlohy povídky V zámku a v podzámčí?

Zásadně nesouhlasím s parodií podle předlohy Harry Potter, jelikož to vzbuzuje dojem, že cílem je ještě více diferencovat naší společnost ... boháč & chuďas ... je to ve stylu "já na to mám". Celou parodii považuji za zcela nemístnou.

11.12.2018 v 3:36 | Karma: 15,12 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

O naší milostivé vrchnosti, ale už nejenom o ní, a to bohužel.

Moc v rukou každého z nás je jen dočasná, kdy nám většinou vládnou sice mocní, ale prázdní lidé. A hodnoty? Jaké vlastně uznáváme hodnoty, když si nedokážeme vážit lidské práce a umu? Neopíjejme se mocí, je to věc zdánlivá.

18.11.2018 v 9:21 | Karma: 18,62 | Přečteno: 414x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Vážení a milí diváci, vysíláme pro vás 3 druhy zpráv :

... pravdivé-přesný čas, polopravdivé-předpověď počasí a ostatní ...pouze ještě chybí změnit název na Televizní noviny, či Aktuality a oslovení na ... soudružky & soudruzi, ale jinak je to stále stejné ... bla, bla, bla ...

15.11.2018 v 2:57 | Karma: 16,05 | Přečteno: 714x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Jestli je to fakt pravda, tak to je už vážně silná káva … všeci kradů, tedy sorry jako ...

... buď pojedeš “na prázdniny“, a to na Krym, a nebo skončíš v psychiatrické léčebně. Dostal prý na výběr Babiš junior, syn českého premiéra, kvůli Čapímu hnízdu. Mě to děsí, až mi z toho běhá mráz po zádech. Jsme vůbec ještě v ČR?

13.11.2018 v 5:39 | Karma: 29,44 | Přečteno: 1599x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

20.000 ozbrojených imigrantů jsou připraveni proniknout skrze hranice Bosna-Chorvatsko...

...tak to tedy Pán Bůh s námi...VONI chtějí do Německa, ale ne skrz Rakousko, jelikož s ním, prý, mají špatné zkušenosti. Proč v hlavních zprávách o této situaci žádná zmínka? Že brod je stále ještě daleko, tak nač stahovat kalhoty?

7.11.2018 v 9:19 | Karma: 20,33 | Přečteno: 505x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

„Grýnpísáci“ střeží dálnice, aby náklaďák nepřejel žábu, ale napojit a nakrmit koně neumí.

Snad případ utýraného koně Patrika, hladem a žízní, naše orgány činné v trestním řízení pro „nedostatek“ důkazů neodloží. Vyšetřit, ale žádné paragrafy... "oko za oko & zub za zub" ... nechat vyhladovět a nechat chcípnout žízní.

21.10.2018 v 16:48 | Karma: 30,54 | Přečteno: 1521x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Blahopřání k dnešním jmeninám … tedy sorry jako, všeci kradů!

...slovanské mužské křestní jméno, které vychází z řeckého Andreas. Jeho prvotní původ hledejme v řeckém slově "andréios", tedy odvážný, statečný nebo mužný ...

11.10.2018 v 16:03 | Karma: 9,21 | Přečteno: 416x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

… ej more, ale kanibalismus je přeci považován za závažný zločin …

...a tak názvy některých jídel a pokrmů, či dokonce "problematický" literární obsah pohádky o Jeníčkovi & Mařence ... mělo by se něco s tím začít dělat, než zákaz dorazí rozkazem z Bruselu, tak jako u vláknové žárovky - Edisonky...

9.10.2018 v 7:10 | Karma: 15,74 | Přečteno: 640x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Typické čecháčství, a nebo lenost ? Více než polovina z nás byla o volbách někde zalezlá.

Projev “našeho patriotismu“, ten (ne)zájem podpoloviční části občanů ČR. Po hospodách, v ulicích, na pracovištích...všude...plné huby keců, ale když má přijít na lámání chleba, tak se zašijeme, jako potkani a dřepíme doma na zadku.

7.10.2018 v 1:22 | Karma: 24,32 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Seřval mě, ještě než dočůral na zdivo křesťanského kostela ...

... a stihnul si schovat svoje nádobíčko do kalhot. Prý, že tam mám postavit tojku(slangově mobilní WC). I lukrativnější historické památky u nás mají svoje zákoutí, a pokud si neodkladně potřebujete „ulevit“, tak se nežinýrujte.

6.10.2018 v 14:58 | Karma: 20,57 | Přečteno: 754x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Novinařina bude vážně asi “věda“, a nebo stačí mít tzv. “hubu rychlejší než mozek“?

Ochranáři přírody jásají, a tobě, mambo zelená, přeji klidný víkend, hlavně bez stresů, co na tom, že v blízkosti se nachází “jenom“ mateřská škola.

5.10.2018 v 11:58 | Karma: 17,21 | Přečteno: 470x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Když se daří, tak se daří, a to i v případě, že se jedná o šlendrián našich médií ...

...rozhovor na ČT 24 s adeptem na ministra MZV, který má spíše vizáž večerníčkové postavy kluka z plákatu, než být reprezentantem ČR v zahraničí & současně běžící psaná zpráva o tom, že to pravděpodobně nebude ještě všem dnům konec.

5.10.2018 v 2:06 | Karma: 22,17 | Přečteno: 801x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Veřejné slovní lynčování strážníka městské policie, přímo v západočeské metropoli ...

...jak jinak to nazvat, i když je to v přeneseném významu slova zlynčovat někoho. A i kdyby nic jiného, tak se tomu dotyčnému strážníkovi z Plzně nedá upřít, že je mistrem v SEBEOVLÁDÁNÍ, co si budeme nalhávat.

3.10.2018 v 9:40 | Karma: 16,75 | Přečteno: 1155x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

U nás je invalidní důchodce pohybující se veverkou v bubnu sociální politiky ČR …

...díky příspěvku na péči za neuvěřitelných 7,- Kč/ hodinu. A proto jsme se stali, údajně, osmadvacátou nejbohatší zemí ve světě, a proto máme na rozdávání, že „musíme“ řešit uprchlické sirotky... etc., jelikož nevíme co s penězi.

28.9.2018 v 9:19 | Karma: 23,93 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Iron Maiden, famózní metalová legenda všech legend, z trochu jiného úhlu pohledu ...

... o kterém se mnoho nemluví, ale nemá smysl to zastírat ... bylo to velice temné a smutné období “DÍVČÍ“, kdy snad poprvé, ale i naposledy, se v kuloárech hovořilo o rozpadu ... ale i trochu o tom zda jsou ROCKEŘI odpadem společnosti.

27.9.2018 v 14:01 | Karma: 13,66 | Přečteno: 323x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Každý s příjmením Černoch... etc., je vlastně rasista a do každé rodiny jeden uprchlík.

Někdy je vhodné se ohlédnout v čase, jelikož se říká, sejde z očí, sejde z mysli, a to obzvlášť v současné době ...každému povinně po jednom uprchlíkovi a živit jej...tak prý už máme na 150 rodin, které jsou na to připravené.

26.9.2018 v 12:54 | Karma: 29,00 | Přečteno: 1004x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(